Hvorfor trenger man å bruke en ergonomisk datamus?

Se video

Den økende bruken av datamaskiner har ført til en oppmerksomhet rundt viktigheten av ergonomi i vårt digitale miljø. Spesielt når det gjelder tilbehør som vi bruker hver dag – vår datamus.

En ergonomisk datamus er designet for å minimere anstrengelse og ubehagelig holdning. Og dermed forebygge de helseproblemene, som kan oppstå ved langvarig bruk av en tradisjonell datamus.

Helseproblemer med tradisjonelle datamuser

Bruk av en tradisjonell datamus over lange perioder, kan føre til en rekke helseproblemer. Problemene oppstår ofte på grunn av den unaturlige holdningen og det konstante trykket, som hånden og håndleddet utsettes for, ved bruk av en tradisjonell mus. Blant de vanligste lidelsene er:

Musarm (RSI – Repetitive Strain Injury)

Er et samlenavn for smerte og skader i muskler, nerver og sener som skyldes repeterende bevegelser og overanstrengelser. Brukere av tradisjonelle mus kan oppleve smerte og stivhet i hånd, arm, skulder og nakke.

Karpaltunnelsyndrom

Er en tilstand som oppstår når medianerven, som går fra underarmen inn i håndflaten, blir presset eller klemt ved håndleddet. Symptomer inkluderer nummenhet, prikking og svakhet i hånden, som ofte forverres av dårlig musebruk.

Spenninger i nakke og skuldre

En mus som ikke støtter en naturlig håndstilling kan føre til at brukeren ubevisst spenner sine skuldre og nakke for å kompensere. Dette kan resultere i kronisk smerte og stivhet i disse områdene.


…

Visste du at du kan teste en Mousetrapper GRATIS i 14 dager?

Har du ønsket å teste en sentrert datamus? Nå har du sjansen til å oppleve den revolusjonerende ergonomien hos Mousetrapper – helt GRATIS i 14 dager!

Mousetrapper er ikke bare en vanlig datamus; det er en komplett løsning for å fremme en sunnere og mer produktiv arbeidsdag. Oppfunnet av den svenske oppfinneren Rolf Strömberg i 1994, har Mousetrapper omdefinert måten vi samhandler med våre datamaskiner på, spesielt på arbeidsplasser.
Hvorfor bør du velge Mousetrapper for å forbedre arbeidsdagen din?

  • Sentrert arbeidsstilling
  • Tilpassbare knapper
  • Svensk innovasjon og produksjon
Test gratis

Fordeler med en ergonomisk datamus

Et sentralt aspekt av ergonomi ved arbeidsstasjonen, er plasseringen av datamusen. En tradisjonell datamus, som ofte plasseres ved siden av tastaturet, tvinger brukeren til å strekke armen for å nå og kontrollere den. Denne posisjonen kan raskt føre til utvikling av RSI (repetitive strain injury) og andre relaterte plager. Her kommer fordelene med en ergonomisk, sentrert datamus, som Mousetrapper:

  • Sentrert posisjon for redusert belastning
  • Ergonomisk designet for komfort
  • Forebygger og reduserer smerte
  • Økt produktivitet og komfort
…
…

Brukeropplevelser og case-studier

I vår visjon for å utvikle tekniske hjelpemidler som gjør en forskjell, er det viktig å ikke bare snakke om produktets teoretiske fordeler. Men også å fremheve ekte brukeres erfaringer. Vår filosofi «Bekjemp Smerten» gjenspeiler vårt mål om å bekjempe de smertene og ubehagelighetene som ofte oppstår ved langvarig skjermarbeid.

Det er både interessant og samtidig litt nedslående da vi gjennomførte en undersøkelse, om hvor mange som faktisk tar skrittet for å prøve tekniske hjelpemidler, for å forbedre sitt arbeidsmiljø. Det er ikke nok at bare omtrent en fjerdedel av de personene som opplever smerte i armer, skuldre eller nakke ved skjermarbeid har prøvd tekniske hjelpemidler som høydejusterbare skrivebord, en ny mus, ny stol, eller et nytt tastatur. Dette til tross for den potensielle innvirkningen disse endringene kan ha på deres velvære og arbeidsytelse.

Det positive er imidlertid at blant de som har tatt skrittet for å prøve, sier nesten 9 av 10 (88%) at disse endringene har gjort en positiv forskjell. Deres brukeropplevelser er et sterkt bevis på effektiviteten av ergonomiske hjelpemidler.

Les vår siste studie